HYBRIDLÖSNING FÖR PUUMARKET: ATT MÖTA BEHOV I OLIKA ANVÄNDARGRUPPER
Puumarket AS
Mobile och Molnlösningar Support och underhåll
PROJEKTMÅL
  • Att fastställa behoven hos alla användare
  • Att skapa samarbetsverktyg för kundens ledningsgrupp
  • Att bibehålla e-postserverkonton för de anställda som inte kräver samverkansfunktion
LÖSNINGAR
  • Microsoft Office 365 konton
  • Postserver konton

Puumarket AS (grundat 1991) är ett detaljhandels- och grossistföretag med ett brett spektrum inom trämaterial.
Puumarket är en av grundarna av ett träförädlingsprogram samt nätverket Wooden Building Cluster

Puumarket har försäljningskontor i flera städer. För detta ändamål behövde företagets ledningsgrupp en lösning som gör det möjligt för gruppmedlemmarna att dela och synkronisera sina kalendrar och e-post i Outlook och mobiler samt att dela dokument.

Baserat på Puumarkets affärsbehov var en hybridlösning det som passade alla användargrupper. E-postkonton hos ansvariga gruppmedlemmar flyttades till Office 365-plattformen, som innehåller samkörande programvara och automatisk synkronisering av e-post och kalendrar. Anställda som inte behövde användarkonton i systemet stannade oförändrat kvar i en server från lokal leverantör. Puumarket beslutade att flytta sitt IT-system till molnservern successivt och på grundval av behov vilket också kom att spara kostnader.

Puumarket planerar att införa ytterligare Office 365 funktioner, såsom portalen “OneDrive för Business” för grupparbeten, en lösning som gör det möjligt att skapa och lagra dokument både datorbaserat, i molnet och i “Skype for Business”.

"Vi uppskattar Uptime's sätt att göra affärer. De undersökte noggrant våra krav och fann den bästa lösningen utifrån våra särdrag och de anställdas behov som nu ger oss möjlighet att avsevärt spara värdefull tid."
Marti Rehemaa
VD, Styrelseordförande