VI KAN FÅ IT ATT FUNGERA FÖR ER

Vilka är vi

Uptime är ett ledande IT-företag som grundades 1992. Vi fokuserar på att lösa affärsbehov med hjälp av vår djupa kompetens inom mjukvaruutveckling, Sharepoint-lösningar och IT-underhållstjänster.
Efter att ha börjat med endast ett fåtal personer, sysselsätter Uptime idag nästan 100 kvalificerade specialister med hög branschövergripande kompetens. Uptime erbjuder full omfattning av IT-tjänster med kontor i Estland, Norge, Sverige och Schweiz.

Vad vi gör

Vi skapar skräddarsydda IT-lösningar baserade på kundens individualitet, som gör det möjligt att få maximalt resultat. Vår kundbas är mycket varierande. Vi är IT-partner till både små företag samt företagsledare från Sverige, Norge, Schweiz, Lettland, Ryssland och Estland. Vi har skapat prenumerationsledningssystem till mediaföretag, dokumenthantering och samarbetslösningar till statliga & kommunala verksamheter. Vi erbjuder full IT-hantering för börsnoterade internationella företag, och mycket mer.

Hur vi gör det

Uptime är känd för att vara en värdefull affärspartner vars IT-lösningar hjälper företag att höja sitt arbete effektivitet och lönsamhet. Vi fokuserar på kundens affärskrav och ser vår erfarenhet och kunskap om olika branscher som vår konkurrensfördel. Våra tjänster omfattar hela programvarans livscykel, från analys till stöd, för att ge en heltäckande infrastruktur. Vårt ledningssystem är ISO 9001: 2008 certifierat. Vi är stolta över att våra allra första kunder kontinuerligt anlitat oss i nästan 25 år.

VI ERBJUDER LÅNGTIDS KOMPANJONSKAP SOM GER DIG FRAMGÅNG

Våra kundrelationer bygger på partnerskap och kunskapsdelning.Vi tror att detta är nyckeln till ömsesidig framgång. Att lära känna dig och ditt företag ger oss den bästa möjligheten att erbjuda teknisk expertis som verkligen fungerar. För dig innebär det trygghet att veta att din IT-partner är fokuserad på dina lösningar.

 • Mycket hög kundnöjdhet

  Uptime är känt för en effektiv tillverkningsprocess, utmärkt kundfokus och hög flexibilitet i fördelningen av medlen. Eftersom vi värdesätter en långsiktig affärsrelation är vårt främsta mål kundtillfredsställelse. Detta har alltid varit vårt viktigaste mål och vi är övertygade att våra kunder är nöjda.

 • Branschkompetens

  Under årens lopp har vi samlat grundlig förståelse för hur olika branscher fungerar. Våra specialister fokuserar på att lösa kundens affärsfrågor i stället för bara de tekniska aspekterna av lösningen. Vi värdesätter att ha experter i vårt team som har specialiserat sig på specifika branscher och områden, detta i kombination med flexibilitet och ständig förnyelse.

 • Erfarenhet

  Vår långa erfarenhet hjälper oss att se helheten och förstå kärnan i problemen, även om det inte alltid är lätt att identifiera dessa. Vi tar ett bredare grepp och hjälper dig att hitta lösningen även för de mest komplexa affärsbehoven.

 • Täcker hela livscykeln

  Vi vill inte bara skriva koden utan vi bryr oss även vad som händer efter genomförandet. Våra tjänster omfattar hela livscykeln av IT-system, vilket gör att vi har grepp om utvecklingen, underhållet och användarstödet. Vi låter dig fokusera på din kärnverksamhet och överlämna alla IT-frågor till oss.

 • Ideologi kring mjukvaruutveckling

  Vi vet at alla kunder är olika och har unika behov för sina lösningar. Det är därför vi under den inledande fasen av projektet tar tid att bekanta oss med företaget. Vi studerar er affärsmodell, fastställer behoven, bildar ett team med nödvändig kompetens och väljer vilka förfaranden och mätvärden som bäst stödjer utvecklingsprocessen för den valda lösningen. Vi är flexibla, strukturerade och utvecklar system som bygger på kundens specifika krav och behov.

I VÅR DAGLIGA VERKSAMHET DRIVS VI AV VÅRA VÄRDERINGAR

Vi värdesätter långsiktigt samarbete, vilket säkerställer en bättre förståelse av customer behov och en bättre förmåga att reagera på dem. Vi tror att grunden för ett framgångsrikt samarbete ligger i ständig kommunikation och kunskapsutbyte. Vårt folk och deras tillfredsställelse är av väsentlig värde för oss, och det är därför vi håller investera i individuell utveckling och stödja tillväxten av våra medarbetare på alla sätt. Vi värnar om:

 • Pålitliga

  Vi är ärliga med våra kunder och medarbetare. Vi tror att ärlighet och integritet är den bästa policyn i alla relationer och kommunikation

 • Engagemang

  Vi ger service till våra kunder med engagemang och kompetens

 • Utveckling

  Vi strävar efter framsteg och är ständigt på jakt efter nya utmaningar. Vi främjar personlig utveckling bland de anställda.

 • Partnerskap

  Eller affärsrelationer bygger på win-win-strategi, eftersom vi anser att endast ömsesidig nytta bidrar till långsiktig framgång.

LITE FAKTA EFTER 25 ÅRS ERFARENHET

Uptime's historia går tillbaka till den 16 februari 1992 då bolagets föregångare Capricorn bildades. Vi började med att utveckla mjukvara och sälja hårdvara. 1997 gick tre mindre IT-företag samman och fortsatte att arbeta under det gemensamma namnet System Development Partners. Vid millenniumskiftet hade vi 17 anställda. Hälften av dem arbetade med mjukvaruutveckling, andra halvan med underhållstjänster inom IT. 2003 bytte företaget namn till Uptime för att bättre passa in på en internationell marknad..

Under 2013 blev vi inbjudna till Microsoft i Houston för att ta emot Microsoft Country Partner of the Year, som vi fick främst för våra utvecklingsprojekt på SharePoint och .NET-plattformen. Vi har varit Microsoft Gold Partner i över 10 år. Vi siktar mot att ständigt utvecklas och att företaget ska växa. År 2015 och 2016, blev vi Gasellföretag.

I december 2015 gick Uptime samman med Comperio, ett ledande norsk-svenskt IT-konsultbolag inom sökteknik.
I februari 2016 gick vi ihop med schweiziska IT-företaget educo och bildade ett gemensamt bolag Uptime Systems GmbH.

Vårt mål är att serva europeiska företag. Våra största marknader är Sverige, Norge, Estland och Schweiz med lokala kontor i dessa länder. Idag har vårt team över 100 övergripande specialister. Företagets ägare deltar i det dagliga arbetet på ledande befattningar.

Partners och Certifikat

 • Microsoft

  Vi har varit Microsoft Certified Partner sedan 1999 och från 2006 är vi Microsoft Gold Certified Partner inom sammarbets och innehållslösningar. Våra specialister har olika Microsoft certifikat och förbättrar ständigt sina kunskaper.

 • Oracle

  Vi har varit partners till Oracle sedan 1998. Vi kan deras produkter mycket väl. Som gästföreläsare har vi samarbetat med lokala grenen och tränat ett stort antal Oracle specialister.

 • Comintelli

  Comintelli är ett svenskt mjukvaruföretag som tillhandahåller en molnbaserad tjänst för tillgång till information som kallas Intelligence 2day®. Vi hjälper användarna att hantera sin ostrukturerade information mer effektivt. Företaget grundades 1999 som en avknoppning från Ericsson efter en begäran från Ericssons kunder för tjänster som utvecklats av grundarna av Comintelli.

 • Metalogix

  Metalogix är en av de främsta leverantörerna av programvara för att migrera, hantera och flytta innehåll över företags samarbetsplattformar som, SharePoint, molnet och på lokala servrar. Över 20 tusen kunder använder Metalogix för att förbättra tillgängligheten, ge bättre prestanda och öka säkerhet.

 • Elastic

  Elastic tror på värdet att få omedelbar insikt från stora datamängder. Företaget bakom open source-projekt - Elasticsearch, Logstash, Kibana och Beats - utformade Elastic för att ta data från vilken källa som helst och söka, analysera och visualisera det i realtid. Elastic hjälper människor att förstå data. Från aktiekurser till Twitter strömmar, Apache loggar till WordPress bloggar, våra produkter sträcker sig längre vad som är möjligt och levererar löftet att bra saker kommer från att sammanställa datat.

 • Neo4j

  Neo4j är en mycket skalbar grafdatabas, specialbyggd för att visa inte bara data utan också relationer mellan datat. Neo4j grafiska datalagring och bearbetningsmotor levererar konstant, i realtid, och hjälper företag bygga intelligenta applikationer för att möta dagens föränderliga uppgifter och utmaningar.

 • IAMCP

  Målet med denna organisation är att skapa samarbete och kommunikationsmöjligheter mellan Microsoft Certified Partners.

 • ISO 9001:2008

  Vår kvalitetskontroll och vårt ledningssystem är certifierat i enlighet med ISO 9001: 2008 kraven.

Utmärkelser

 • Gasellföretag 2015 och 2016

  Uptime har utsetts till Gasellföretag 2 år i rad - 2015 och 2016. Gasell är en titel som ges till företag som har visat anmärkningsvärd tillväxt i fråga om intäkter och vinst och för att vara en mycket omtyckt arbetsgivare. Mindre än 1% av alla företag erhåller denna titel.

 • Högsta kreditvärdighet 2015

  Bisnode gav Uptime en kreditvärdighet på högsta nivå i AAAs kreditratingsystem. Kreditbetyget baseras på tillståndet i företaget, dess bakgrund, finansiella resultat och betalningsvanor.