17
Oct
2016

Uptime deltar i Estländska premiärministerns delegation till Sverige och Danmark

Vår VD Eero Tohver deltar i affärsdelegationen tillsammans med Estlands premiärminister på hans statsbesök i Sverige och Danmark. Mr Rõivas och delegationen av företagsledare vistas i Stockholm den 11 till 12 oktober och i Köpenhamn den 13-14 oktober.
Uptime Group är verksamt på samtliga skandinaviska marknader och lokalt förankrade i Sverige och Norge, därför bjöds vi in att följa med vid besöket och bidra till att öppna upp nya möjligheter för företagssamarbete mellan de tre länderna.

Uptime deltar i estländska premiärministerns delegation till Sverige och Danmark

Det huvudsakliga syftet med besöket var att främja de samarbetet mellan Norden och Baltikum för att behålla och utveckla regionens ledande position inom digital samhällsutveckling.  Sverige är t.ex. den största utländska investeraren i Estland och den viktigaste destinationen för Estlands export. Eero, tillsammans med delegationen besökte stora svenska företag verksamma i Estland och träffade svenska och estniska ledande befattningshavare i Telia, SEB, Swedbank, Nordea, Tele2, Ragn-Sells, East Capital och Ericsson för att diskutera en ökning av handeln.

De deltog också på Digital Transformation konferensen för att prata om framtidsutsikter och tillväxtmöjligheter och utveckling av en digital inre marknad.

Besöket i Danmark fokuserade på försvarssamarbete och ekonomiska förbindelser, inklusive företagsworkshop på Danska handels- och industrikammaren, med danska toppchefer, start-up företagare, och medlemmar från estniska-danska designforum.